Aloitanko kuoroharrastuksen

Tuttuakin tutumpi ei-musiikillisissa harrastus- ja toimintaympäristöissä käytetty pikkuilkeä letkautus on ’sinä joudat laulukuoroon’. Ei monikaan kyseistä kehotusta käyttäessään tule ymmärtäneeksi sanontaan sisältyvää syvällistä piiloviestiä. Valittavissa olevien lukuisan määrän toinen toistaan  jalompien harrastusten viidakossa ei edellä mainittua kehotusta parempaa ole olemassakaan. Suihkussa yksikseen lauleskelevien tarvitsee vain nostaa tämä syvällä selkäytimessään piileskelevä halu ylemmäksi korvien tasalle omaan tietoisuuteen ja sen jälkeen hakeutua toisenlaisten ohjastajien hoiviin mieskuoroon. Pitkäaikaisen kuorokokemuksen jälkeen voi vain todeta, että ’tämä tarina on tosi’ (T. Rautavaara).

 

Onko viikkoharjoittelu raskasta

No ei ole. Viikkoharjoitusten lisäksi kuoro järjestää erillisiä laululeirejä viikon lopuksi joko yksi- tai kaskipäiväisenä. Tuolloin harjoitellaan joko pienryhmävalmiuksia tai koko ohjelmistoa  konserttikuntoon. Säännöllinen harjoittelu on oleellinen osa kuorotoiminta, jossa vapautuu ja rentoutuu kaikki murheet ja ikävät asiat unohtaen. Harjoittelemalla saadaan esiintymisvarmuus ja sointipuhtaus kohdalleen niin koko kuorossa kuin pienryhmissä, eikä mikään lihas, luu tai jänne mene rikki.

 

Uskallanko liittyä Vantasiaan –  mitä minulta odotetaan

Sinä Mies, joka laulelet yksiksesi aina tilaisuuden tullessa, missä milloinkin tai ainakin haluaisit niin tehdä, tule kuoroon. Oletpa sitten jo kokenut kuorolainen, yksinään lauleleva etsiskelijä tai muuten vaan kuorolaulusta kiinnostunut hapuilija ja kenties vahvan kehotuksen saanut  ’joudat siitä  laulukuoroon’, tule näytille. Vantaan Mieskuoro Vantasia tarjoaa sinulle ikimuistoisia elämyksiä laulun parissa. Kuoro tarjoaa sinulle turvallisen ja viihdyttävän ympäristön lauluharrastukselle ja kouluttaa sinusta oikean kuorolaisen. Kuoro tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua monipuoliseen yhdistystoimintaan, sen kehittämiseen ja laajaan verkostoitumiseen. Tule mukaan Vantasian maailmaan. Sinulta odotettaan vain tulemista ja sitoutumista. Kuoro pitää lopusta huolen.